ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Home / Услуги / КАВИТАЦИЯ / ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

КАВИТАЦИЯ

От кога се практикува метода на кавитацията?

Ултразвуковата кавитация е представена за пръв път в Милано през 2005 (под името “Cavitazione Estetica“), въпреки, че физичният метод сам по себе си е известен още от 60-те години.

Болезнена ли е процедурата?

Не, кавитацията не е нито болезнена, нито неприятна процедура. Възможно е да възникне лека червенина, но тя не предизвиква болка. Топлината предизвикана от оборудването е напълно поносима.

Безопасна ли е процедурата?

Да, това е не-хирургическа манипулация, при която не се използва анестезия, разрези, не оставя белези и не изисква пост-оперативно възстановяване. Това е толкова неинвазивна процедура, че може да се прилага и в обедната почивка. Но все пак внимавайте при избора на център, където ще Ви я приложат.

Има ли зони на тялото, където тази прецедура е по-ефективна?

Да, процедурата е подходяща за всички зони, където има мастни депа: бедрата, корема, така наречените ‘любовни’ дръжчици (паласки) и задните части. Но реално няма ограничения по отношения на зоната, където може да се използва.

Може ли да се отслабне чрез кавитация?

Естетичната кавитацията не е метод за отслабване, а за моделиране на тялото. Тя е особено препоръчителна за намаляването на мастни натрупвания, като например ‘любовните’ дръжчици, които не изчезват дори и след упорити диети и упражнения.

Какви са противопоказанията?

Няма изрични противопоказания, но въпреки това хората със сърдечно-съдови заболявания, пейс-мейкъри, както и бременните и кърмачките е желателно да избягват кавитация. Винаги се консултирайте с лекар, преди да вземете решението да се подложите на процедурата.

Преди процедурата задължително попълвате -декларация с която категорично декларирате липса на изброените противопоказания !

Мастната тъкан не е течност, как може тя да бъде елиминирана чрез отделителната система?

Това се осъществява тъй като ултразвуковата кавитация причинява емулгиране на мазнините, превръщайки ги в течно вещество, което лесно се елиминира чрез урината и лимфната система.

Трябва ли да се спазват някакви правила преди и по време да третирането?

Препоръчва се умерена на калории диета и приемане на минимум 2 литра вода на ден, преди и по време на процедурите.

През колко време трябва да са провеждат сеансите?

Организмът елиминира мазнините след една процедута за около 72 часа. Ето защо се препоръчва интервал от 5-6 дена между сеансите.

Колко процедури са необходими?

По принцип между 8 и 12, но още след 3-тата процедура могат да се забележат резултати. С пакет от десетина кавитации ще постигнете бързо и безопасно по-красива фигура.

Какво включва една зона?

Примерни зони:

  • вътрешно бедро-два крака /10х15 на всеки крак/
  • външно бедро-два крака /10х15 на всеки крак/
  • бразилско дупе -два крака /10х15 на всеки крак/
  • зона корем /10х15 /
  • зона паласки /10х15 на всяка страна/
  • зона вътрешна част ръце
  • зона външна част ръце
  • зона колене два крака

Какво е времетраенето на процедурата на зона ?

Зависи от големината на зоната, но принципно една зона се обработва около 30 мин.

Колко зони мога да направя в една процедура?

Това зависи от процента телесни мазнини които имате, ако е по-нисък можем да обработим максимум 3 зони, с обща продължителност 30 мин.

Ако имате по-висок процент мазнини, можем да си позволим да обработим само една зона, която е с по-голяма площ , но задължително в една и съща част от тялото .

Как могат да бъдат подобрени резултатите?

С прилагането на гел по време на сеанса, на основата на фосфатидилхолин и карнитин.