Светлинна терапия BIOPTRON

Home / Услуги / Светлинна терапия BIOPTRON

СЛЪНЧЕВАТА СВЕТЛИНА – ИЗТОЧНИК НА ЖИВОТ!

Приложението на светлинната терапия в медицината е известно още в древността. Първият източник на светлина, използван във фото-медицината, е слънчевата светлина. Дори в древен Египет слънчевата светлина е била използвана за лечение. По-късно Хипократ описва употребата на слънчевата светлина при лечението на различни заболявания. Въпреки че терапията със слънчевата светлина е нямала научно обяснение по това време, лечебната й сила е била очевидна и римските и арабските лекари я превръщат в обичайна терапия в медицинската практика.
Днес е известно, че човешкият организъм трансформира светлината в електрохимична енергия, която активира веригата на биохимичните реакции в клетките, стимулирайки метаболизма и засилвайки имунната защита на организма.

СЪВРЕМЕННАТА СВЕТЛИННА ТЕРАПИЯ 

ОТКРИТИЕТО
Датският лекар Нилс Риберг Финсен открива съвременната светлинна терапия преди около 100 години. През 1903 г. му се присъжда Нобелова награда за медицина за неговите постижения в светлинната терапия. Финсен разработва първия уред, който излъчва технически синтезирана слънчева светлина и постига забележителни резултати при лечението на пациенти, страдащи от специфичен вид кожна туберкулоза. Съществуват очевидни предимства при приложението на технически синтезирани слънчеви лъчи – например параметрите на интензитет на излъчвания светлинен спектър могат да бъдат контролирани и това позволява да бъдат възпроизведени.
Развитие
В началото на развитието на фото-медицината са били използвани предимно инфрачервените и ултравиолетовите части от спектъра. През 1981 г. изследователски екип от учени създава източник на светлина, който първоначално бил изграден на основата на лазерната терапия, но в действителност работел с почти целия диапазон на видимата светлина и част от инфрачервената светлина.
Изследването разкрило определени характеристики, които са от съществено значение за ефективността на светлинната терапия. Въз основа на тази технология била създадена системата за светлинна терапия.
Светлинната терапия BIOPTRON се превърна в нова форма на лечение в областта на превенцията, терапията и рехабилитацията по света. BIOPTRON AG работи с видни експерти, изследователи и лекари в много страни, за да изследва характеристиките и терапевтичното влияние на светлинната терапия BIOPTRON.

Какво представлява светлината BIOPTRON?

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е световно патентован уред за светлинна терапия. Неговият специфичен оптически елемент излъчва светлина, подобна на част от електромагнитния спектър, нормално продуциран от слънцето, но без ултравиолетови лъчи.

Светлинната терапия BIOPTRON може да действа по естествен начин, като стимулира регенеративните и балансиращи възможности на тялото и по този начин му позволява само да упражни своя лечебен потенциал. След като е достигнала до тъканите, светлинната енергия стартира процеса на биостимулация (това означава, че стимулира позитивно различни биологични процеси в организма и по този начин засилва функциите на организма).

Безвредна и не фармацевтична терапия

Технологията BIOPTRON придоби широка употреба и приложение в медицината като безвреден, ефективен, не фармакологичен медицински уред. След повече от 15 години клинични изследвания по цял свят, той показа, че има принос за консервативното третиране на остри и хронични заболявания, както и следоперативни рани.

Философията на Хипократ за лечението отново е актуална за всички сфери на медицината: „На първо място, не причинявай вреда” и „Уважавай лечебната сила на природата”.

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е одобрена като медицински уред съгласно директива 93/42/EEC.

Поляризация

Светлината БИОПТРОН е поляризирана светлина: нейните вълни се движат (осцилират) в успоредни равнини. Светлината, излъчвана от BIOPTRON достига степен на поляризация от 95%.

ПОЛИХРОМАТИЧНОСТ

Светлината BIOPTRON е полихроматична светлина. Това означава, че тя съдържа не само една дължина на вълната (както лазерната светлина), но и широк диапазон видима светлина и част от инфрачервения диапазон. Дължината на вълната на светлината варира от 480 nm до 3400 nm. Електромагнитният спектър не съдържа UV лъчи!.

НЕКОХЕРЕНТНОСТ

За разлика от лазерната светлина, светлината BIOPTRON е некохерентна или дефазирана светлина. Това означава, че светлинните вълни не са синхронизирани.

НИСКОЕНЕРГИЙНОСТ

Светлината БИОПТРОН има нискоенергийна плътност. Тази енергийна плътност има биостимулиращ ефект и позволява светлината да стимулира по положителен начин различни биологични процеси в тялото.

БИОСТИМУЛИРАЩ ЕФЕКТ

Светлината BIOPTRON има биостимулиращ ефект: когато се прилага върху кожата, стимулира светлочувствителните вътрешноклетъчни структури и молекули. Това поставя началото на клетъчни верижни реакции и задейства т.нар. вторични реакции, които не се ограничават само до третирания участък от кожата, а могат да включат цялото тяло.

СТИМУЛИРА И МОДУЛИРА

Светлинната терапия BIOPTRON стимулира и модулира възстановителните и регенеративни процеси, както и процесите в имунната система на човека.

ДЕЙСТВА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН

Светлинната терапия BIOPTRON действа по естествен начин като подпомага възстановителните способности на тялото и по този начин помага на тялото да освободи своя собствен лечебен потенциал.

Използването на светлината BIOPTRON като терапевтично средство е известно в голям брой области на приложение от момента на неговото разработване преди повече от 15 години.

Светлинната терапия BIOPTRON може да:

  • Подобри микроциркулацията
  • Хармонизира метаболитните процеси Засили имунната система на организма
  • Стимулира регенеративните и заздравителни процеси на целия организъм
  • Подпомага оздравителния процес на рани
  • Облекчава болката или намалява нейната интензивност

Изключителните характеристики на светлината BIOPTRON й позволяват да проникне не само през кожата, но и през подкожните тъкани. По този начин положителният ефект от светлината BIOPTRON не се ограничава само до третирания участък от кожата, но има ползотворно въздействие върху целия организъм.

  • Светлината BIOPTRON има биостимулиращ ефект: когато се прилага върху кожата,
  • стимулира светлочувствителните вътрешноклетъчни структури и молекули. Това поставя началото на клетъчни верижни реакции и задейства т.нар. вторични реакции, които не са ограничени само до третирания участък от кожата, а могат да включат цялото тяло.
  • Светлинната терапия BIOPTRON стимулира и модулира възстановителните и регенеративни процеси, както и процесите в имунната система на човека.
  • Светлинната терапия BIOPTRON действа по естествен начин, като подпомага възстановителните способности на тялото и по този начин помага на тялото да освободи своя собствен лечебен потенциал.

Светлинната терапия BIOPTRON се превърна в нова форма на лечение в областта на превенцията, терапията и рехабилитацията по света.

ОБЛЕКЧЕНИЕ НА БОЛКАТА

Светлинната терапия BIOPTRON може да се прилага самостоятелно и/или като допълващо лечение за облекчаване на болката при следните симптоми:

Ревматология – остеоартрит, ревматоиден артрит (хроничен), артрози

Физиотерапия – болка в долната част на гърба, болка в раменете и врата, синдром на карпалния тунел, костно-мускулни травми

Спортна медицина – нараняване на меките тъкани на мускули, сухожилия и лигаменти като: мускулен спазъм, навяхвания, разтягания, тендонити, лигамент и мускулни разкъсвания, изкълчвания, контузии, тенис лакът

Препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар преди прилагането на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионална консултация дали това лечение е препоръчително или е необходимо провеждането на друго медицинско лечение.

ЛЕЧЕНИЕ НА РАНИ

Светлинната терапия BIOPTRON може да се прилага самостоятелно и/или като допълващо лечение при лечение на рани при следните симптоми: Рани след травма (наранявания), Изгаряния, Следоперативни рани, Язви на крака, Декубитус (пролежки)

Препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар преди прилагането на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионална консултация дали това лечение е препоръчително или е необходимо провеждането на друго медицинско лечение.

НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Повече от: 100 патентовани приложения, 500 учени, 1000 клиники, 5000 лекари

Дългогодишните изследвания потвърждават положителния ефект от уникалната светлинна терапия BIOPTRON, което позволява разнообразните й приложения в многобройните области на медицината. Светлинната терапия BIOPTRON се използва като част от стандартната медицинска терапия и като средство в превенцията и рехабилитацията.