Body Health system

Home / Услуги / Body Health system

Отслабване с Body Health system

РЕДУКЦИЯ НА МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ С BODY HEALTH SYSTEM-BHS
BHS е изключително ефективен уред в борбата с целулита във всичките му етапи и локализации. Той премоделира тялото и намалява сантиметри.
Той мобилизира различни тъкани на кожата, стимулира микроциркулацията в “работните” зони, създава лимфен дренаж, елиминира натрупаните течности.

BODY HEALTH SYSTEM активира клетъчните рецептори за производство на колаген и еластин, като по този начин подмладява кожата, прави я по-еластична и гладка.
Различните накрайници позволяват на BODY HEALTH да работи във всяка зона на тялото.
Освен, че помага за регенерирането на колагена и еластина, тази терапия е идеална за предотвратяване на стареенето. Тя работи за премахване на белези от акне, за увеличаване на еластичността и устойчивостта на светлина, както и за хидратирането на кожата.
DERMO HEALTH® е различна вакуум терапия, разработена от Body Health. Използва се високооборотна аксиална турбина (15,000 rpm) вместо добре познатата вакуум помпа. Тази турбина създава постоянен вакуум при постоянен поток, което защитава кожата и тъканите от увреждане. Така е възможно постигането на по-добри резултати за по-кратко време. Възможно е прилагането на лимфен дренаж на съединителната тъкан; по този начин, отокът е подложен на действието на вакуума, което улеснява премахването на целулита. Чрез прилагането на различни техники на лимфен дренаж, съединителната тъкан се ´унищожава´и се отстранява чрез урината. Тъканта, която се елминира чрез прилагането на Dermo Health® е разположена на дълбочина 2 мм.; затова с тази техника може да се избегне агресивната намеса на хирургията.
DERMO HEALTH® е релаксираща процедура; тя спомага за позитивно отношение към тялото и по-добро познаване на неговите особености и нужди; освен това тя предлага подкрепа и разбиране. Тя представлява ефективното решение на проблема с целулита във всичките му стадии и отстраняване на локалните мастни натрупвания в проблемните зони. Оформя контура на тялото и намалява теглото и мерките чрез мобилизиране на различните тъкани на кожата и стимулиране на микроциркулацията, което създава лимфен дренаж за елиминиране на течностите
След няколко процедури се наблюдава намаляване на мастните натрупвания и оформяне контура на тялото.

EФЕКТИ СЛЕД ПРИЛАГАНЕТО НА DERMO HEALTH

Какви са физиологичните ефекти след прилагането на Dermo Health®?
• Улеснява снабдяването с кислород на третираните тъкани. По отношение на стриите, подобрява васкуларизацията и оттам вида им.
• Подобрява еластичността на кожата. Подпомага ексфолирането като отблокира запушените мастни фоликули и пори.
• Поддържа постоянна телесната температура чрез разширяване на кръвоносните съдове и предотвратяване на изпотяването. По този начин тялото осъществява по-добра терморегулация.
• Терапевтът следва лимфните пътища и прави дренаж.
• На ниво кръвоносна система се наблюдава разширяване на съдовете.
• Улеснява кожната мобилизация, деконгестията на втвърдените хиперчувствителни участъци.
• Т.к има деконгестивно действие върху тъканите, това е важен метод против стареене, забавяйки естествените дегенеративни промени на тъканите.
• Предотвратява образуването на фибрози (патологично образуване на влакнести съединителни тъкани).
• Може да бъде използван и при антистрес процедури благодарение на релаксиращото си действие.
• В коремната област и следвайки посоката на колона (част от дебелото черво), улеснява преминаването на острите стомашни болки (колит, колики); така спомага и за борба със запека.
Как действа преди и след хирургична намеса?
• Помага за реабсорбиране на хематоми (каквито се получават при липосукция).
• Тъканите стават еднородни след прилагане на техники като липоскулптуриране, липосукция и липоклазия (разрушаване на мастната тъкан).
• Ако се подложите на процедурата Dermo Health® преди хирургична намеса като липосклуптуриране на тяло или липосукция, тя омекотява влакнестия подкожен слой и така дренажната тръбичка преминава по-лесно през него.
• След оперативна намеса, в комбинация с ултразвук разрушава съществуващите фибрози.
• Стимулира акупунктурните точки.
Какво влияние оказва върху кожата?
Улеснява оросяването на кожата. По-големият поток кръв носи и повече хранителни вещества, повишава еластичността, здравината и гъвкавостта на кожата – ефект, който се вижда и с невъоръжено око. Кожата блести, мъртвите клетки бързо се излющват и оставят бял прах по накрайника, с които се третират.
В подкожната клетъчна тъкан стимулира венозно – лимфната циркулация, която пренася шлаката и токсините, както и продуктите от клетъчния метаболизъм и така почиства и разрушава целулитните депа и локалното затлъстяване. Същевременно стимулира артериалното кръвообращение, което пренася до клетките повече кислород и хранителни вещества.
Благодарение на това се наблюдава и липолитичен ефект (липолиза = разрушаване на мастната тъкан) и мастните киселини се изхвърлят чрез урината. В подкожната тъкан се стимулират клетките, отговорни за синтеза на колагенови и еластинови нишки, което допринася за стегнатия и младежки вид на кожата.
На ниво апоневроза (сухожилна разтеглица – плоско широко сухожилие, напр. сухожилията на широките коремни мускули) и мускули, т.к има по-голям кръвен поток, се отпускат съкратените мускули. Затова може да се използва за прилагане на релаксиращ (отпускащ) масаж и също за третиране на скъсани мускулни влакна. Освен това се съкращава процеса на възстановяване на тъкани.
На ниво костна система, не оказва директно влияние. Въпреки това подобрява състоянието на мускулите и сухожилията.
Процедурата не причинява болка, не пука капиляри, не образува хематоми.
► целулит
► oформяне на силуета
► отпусната кожа
► възстановяване след бременност
► оточни крака
► anti-aging
► след липосукция
► лимфедем
► венозна недостатъчност
► лениви черва
► локализирани мазнини
► при мъже
► белези
► изгаряния
► в спортната терапия
► в травматологията